TÜBİTAK Girişimcilik Destek Programı (BİGG) 2022-2 Yeşil Büyüme Çağrısı Açıldı!

13 Haziran 2022 Pazartesi

İklim değişikliği ile mücadele kapsamında, Türkiye ekonomisi ve sanayisinin yeşil dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla 2022-2 BiGG Yeşil Büyüme Çağrısı açıldı.
Kimler Başvuru Yapabilir?
Programa ön başvuru tarihi* itibariyle üniversitelerin;
  • Herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı öğrenci.
  • Herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programından mezun kişi.
Aşağıda belirtilen şartları taşıması halinde başvurabilecektir;
  • Daha önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ya da TÜBİTAK 1512 Programı 2. aşaması kapsamında destek almamış olmak.
  • Ön başvuru tarihi itibariyle herhangi bir işletmenin ortaklık yapısında yer almamak.
(*Ön başvuru tarihi; iş fikrinin Uygulayıcı Kuruluş tarafından https://eteydeb.tubitak.gov.tr   adresinden TÜBİTAK’a sunulduğu tarihi ifade etmektedir.)
Tematik Alanlar:
  • İklim Değişikliği, Çevre ve Biyoçeşitlilik: İklim Değişikliği, Karbon Salımı ve Sera Gazı Emisyonlarının Düzenlenmesi Amacına Katkı Sunacak Çalışmalar
  • Temiz ve Döngüsel Ekonomi
  • Temiz, Erişilebilir ve Güvenli Enerji Arzı
  • Yeşil ve Sürdürülebilir Tarım: Tarladan Sofraya Sürdürülebilir Tarım
  • Sürdürülebilir Akıllı Ulaşım
Destek Süresi:
  • Aşama 1’de uygulayıcı kuruluşa, TÜBİTAK Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında sağlanacak destek ile yürütülecek faaliyetlerin destek süresi uygulayıcı kuruluş belirleme çağrısında belirtilir.
  • Aşama 2 kapsamında iş planlarına ilişkin proje faaliyetlerinin destek süresi ek süreler de dahil olmak üzere en fazla onsekiz (18) aydır.
Proje Bütçesi: Maksimum 450.000 TL
Destek Oranı:   % 100
Destek Kapsamı:
  • Personel
  • Seyahat
  • Alet, teçhizat, yazılım ve yayın alımı
  • Malzeme ve sarf
  • Yurtiçi ve yurtdışı hizmet alımı
Son Başvuru Tarihi: 1 Ağustos 2022, 17:00
İş fikri ve iş planı başvuruları TÜBİTAK tarafından belirlenen Uygulayıcı Kuruluşlar ve Uygulayıcı Kuruluşların iş birliği yaptığı kuruluşlar tarafından alınacaktır.
Ayrıntılı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız.