TÜBİTAK BİDEB 2244-Sanayi Doktora Programı Başvuruya Açıldı

30 Mart 2022 Çarşamba

Türk sanayisinin rekabet gücünü artırmak için; üniversite/araştırma altyapısı ile özel sektör kuruluşları arasında iş birliği oluşturularak sanayinin ihtiyaç duyduğu doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının geliştirildiği 2244-Sanayi Doktora Programı başvuruya açılmıştır. Söz konusu program kapsamında gerçekleştirilebilecek iş birliği modelleri;
  • Üniversite-Sanayi İşbirliği Modeli*
  • Rekabet Öncesi Üniversite-Sanayi İşbirliği Modeli**
(*Bir üniversite/araştırma altyapısı ile bir özel sektör kuruluşunun bir araya geldiği ortaklı projelerdir.)
(**Bir üniversite/araştırma altyapısı ile en az iki özel sektör kuruluşunun bir araya geldiği ortaklı projelerdir.)

Programın Amacı:
  • Sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının üniversite-sanayi işbirliği ile yetiştirilmesi,
  • Sanayide doktoralı araştırmacı istihdamının teşvik edilmesi,
  • Üniversite/araştırma altyapısı - sanayi işbirliğinin geliştirilmesi.
Destek Kapsamı:
  • Doktora öğrencilerine burs,
  • Proje yöneticisi ve akademik tez danışmanlarına Proje Teşvik İkramiyesi,
  • Özel sektör kuruluşlarına istihdam desteği.
Kimler Başvuru Yapabilir?
  • Üniversiteler
  • Araştırma altyapıları
(Ar-Ge veya Tasarım Merkezine sahip şirketler, Teknopark şirketleri veya TÜBİTAK projesi sonuçlandırmış şirketler ile protokol yaparak başvuru yapılabilir.)

Başvuru Süresi: Program 365 gün başvuruya açık olacaktır.

Başvurular, BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi ‘nden yapılmalıdır. Proje Öneri Formu ve Bütçe Öneri Formu doldurularak BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi’nden  yapılacak başvuruda ilgili alanlara yüklenmelidir.

Başvuru formlarına ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Çağrı hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız.