Güney Kore Bilim ve Teknoloji Enstitüsü 2022 Sonbahar Staj Başvuruları Başlıyor

07 Nisan 2022 Perşembe

Güney Kore Bilim ve Teknoloji Enstitüsü’nde (KIST), lisansüstü öğrenciler için Kore hükümeti ve kurumları tarafından finanse edilen ulusal ar-ge projelerinde deneyim kazanılması, KIST araştırmacılarından akademik danışmanlık alınması ve KIST'teki donanımlı laboratuvarlara erişim imkanı sunmayı amaçlayan KIST Staj Programı (Korea Institute of Science and Technology - School Internship Program) 1 Nisan 2022 tarihinde başvurulara açıldı.

Söz konusu program lisansüstü eğitime hazırlık amacıyla tasarlandığı için başvuru sahiplerinin programı yalnızca 6 aylık bir staj dönemi olarak değil, akademik hazırlığı da içeren en az 2 yıllık bir lisansüstü program olarak değerlendirmesi tavsiye edilmektedir.

Araştırma Alanları:
  • Biyomedikal Bilim ve Teknolojiler
  • Enerji & Çevre Teknolojileri
  • Yapay Zeka-Robotik / Nanobilimler ve Teknolojiler
Kimler Başvuru Yapabilir?
  • Staj süresi boyunca mevcuttaki üniversitelerinde öğrencilik statüleri devam edecek olan öğrenciler.
  • Programa başvuru yapmak için yeterli dil puanına sahip olunmalıdır. Dil puanı ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.
Destek Kapsamı:
  • Burs Miktarı: Lisans öğrencileri için aylık 900 USD ve yüksek lisans öğrencileri için 1.000 USD,
  • Aylık 120 USD karşılığında yurt imkanı,
  • Kapsamlı sigorta,
  • Çeşitli akademik/kültürel etkinlikler.
Son Başvuru Tarihi: 24 Nisan 2022

Staj Dönemi: 1 Ağustos 2022-31 Ocak 2023

KIST Staj Programı 2022 Sonbahar Dönemi Program Kılavuzu için lütfen tıklayınız.

Başvurular KIST School internet sitesi üzerinden yapılmalıdır. Online başvuru sistemi için lütfen tıklayınız.

KIST School internet sitesi için tıklayınız.