Uygulamalı Temel Patent Eğitimi Gerçekleştirildi

24 Ocak 2023 Salı

20 Ocak tarihinde Cengiz Aytmatov Konferans Salonu’nda, üniversitemizde fikri ve sınai mülkiyet hakları konusunda farkındalık oluşturmak ve akademisyen buluşlarına dair bilgilendirme yapmak amacıyla GRÜ-TTO ev sahipliğinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğr. Gör. Latife Çağla ÇOKLAR tarafından akademisyenlerimize yönelik Uygulamalı Temel Patent Eğitimi gerçekleştirilmiştir.

Eğitim kapsamında, buluş-patent kavramı, patentlenebilirlik kriterleri, patent başvuru ve tescil süreçleri, patent araştırmasında kullanılan veri tabanları gibi konulara değinilerek veri tabanlarında uygulama yapılmıştır. Ardından akademisyenlerimizin soruları cevaplanıp GRÜ-TTO Koordinatörü Öğr. Gör. Muhammet Anıl Kaya tarafından teşekkür belgesi takdim edilerek eğitim sonlanmıştır.