Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Eğitimi (Çevrimiçi) Gerçekleştirildi

31 Mayıs 2022 Salı

GRÜ-TTO tarafından, 31 Mayıs 2022 tarihinde Öğr. Gör. Şafak Esra ASLAN’ın  moderatörlüğünde, Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzmanı Ceren BORA ORÇUN’un katılımıyla akademisyenlerimize ve lisansüstü öğrencilerimize yönelik ‘‘Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Eğitimi” gerçekleştirildi.

Eğitim kapsamında; fikri ve sınai haklar, buluş, patent, faydalı model, ulusal ve uluslararası patent başvuru süreçleri, başvuru süreçlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar, yükseköğretim kurumlarında gerçekleştirilen buluşlar vb. gibi konulara değinilerek katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla eğitim sonlandırıldı. Söz konusu eğitime, üniversitemizin farklı bilim alanlarından araştırmacılar katılım sağladı.