TÜBİTAK 2237-B Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı 2022 Yılı 2. Dönem Çağrısı Açıldı

15 Haziran 2022 Çarşamba

Program kapsamında; TÜBİTAK’ın ulusal ve uluslararası proje çağrılarına yönelik proje yazma süreci, bu süreçte yer alan bilimsel yaklaşımlar, proje yönetimi, bütçelendirilmesi ve değerlendirme aşamasında göz önünde bulundurulması gereken hususlar ile katılımcıların aktif olarak katıldığı uygulamalı araştırma projesi hazırlama tekniklerinin öğretilmesine yönelik, yurt içinde kurum/kişilerce düzenlenen (çevrimiçi etkinlikler dâhil) etkinliklere destek verilmektedir.
Başvuru Koşulları:
Etkinlik yürütücüsünde ve eğiticilerde aranan koşullar;
  • Etkinlik Yürütücüsünün üniversitede görevli öğretim üyesi olması ve TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından desteklenen ulusal ve uluslararası projelerden (İkili ve çok taraflı uluslararası projeler, COST vb. (*)) en az birinin yürütücülüğünü/alt yürütücülüğünü yapıyor/yapmış olması,
  • Eğiticilerin TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından desteklenen ulusal ve uluslararası projelerden (ikili ve çok taraflı uluslararası projeler, COST vb.) en az birinin yürütücülüğünü/alt yürütücülüğünü yapıyor/yapmış olması,
  • Etkinliğin başlama tarihi ile ilgili başvuru dönemine ait son başvuru tarihi arasında en az 60, en çok 270 günlük bir süre olması,
  • Etkinlik Yürütücüsünün ve eğiticilerin TÜBİTAK ARBİS veri tabanına kayıtlı olması,
  • OHAL kapsamında yürürlüğe konulan Kanun Hükmünde Kararnameler ile doğrudan veya anılan Kanun Hükmünde Kararnamelerde öngörülen usuller çerçevesinde meslekten, kamu görevinden veya ilgili kurumların teşkilatından çıkarılmamış olması,
Bu program kapsamında daha önce destek alan etkinlik yürütücülerinden tekrar başvuru yapanlar için;
  • Etkinliğin bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçmiş en son etkinliği esas alınmak üzere; eğitim alan katılımcıların en az %10’unun etkinlik sonrası ilk altı ay içinde TÜBİTAK’a  proje (*) sunmuş olması (**)
  •  01.03.2020’den sonra düzenlenen etkinliklerin yürütücüleri (**) koşulunu sağlayamazsa   etkinlik bitiş tarihinden itibaren 1 yıl boyunca bu programa başvuru yapamazlar.
Katılımcılarda aranan koşullar;
  • Doktora/tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta, veteriner hekimlikte uzmanlık/sanatta yeterlik derecesine sahip olması, doktora/tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta, veteriner hekimlikte uzmanlık/sanatta yeterlik öğrencisi olması durumunda ise doktora yeterliğini almış olması,
  • Etkinliğe bir proje önerisi ile katılıyor olması,
  • (*) kapsamına giren projelerden herhangi birini yürütmüyor/ yürütmemiş olması, (Daha önce TÜBİTAK’a proje sunmuş katılımcı olması tercih edilir.)
  • Daha önce bu program kapsamında desteklenen bir proje eğitimine katılmamış olması,
  • Katılımcıların TÜBİTAK ARBİS veri tabanına kayıtlı olması,
  • OHAL kapsamında yürürlüğe konulan Kanun Hükmünde Kararnameler ile doğrudan veya anılan Kanun Hükmünde Kararnamelerde öngörülen usuller çerçevesinde meslekten, kamu görevinden veya ilgili kurumların teşkilatından çıkarılmamış olması.
Destek Verilecek Etkinlikler:
Türkiye’de yerleşik Üniversiteler/Araştırma Kuruluşları tarafından belirli bir bilim alanında düzenlenen, yeterliliğini almış ve tez önerisi kabul edilmiş doktora öğrencileri ile herhangi bir kurumda çalışan doktora/sanatta yeterlik, tıpta uzmanlık derecesine sahip araştırmacılara yönelik teorik ve pratik uygulamaları içeren proje yazma eğitim programlarının uygulandığı etkinlikler desteklenir.
Destek Miktarı: Maksimum 100.000 TL
Destek Kapsamı:
  • Etkinlik Yürütücüsü ücreti
  • Yardımcı Personel ücreti
Eğiticiler, yardımcı personeller ve katılımcılar için;
  • Yol, iaşe, konaklama giderleri ve ders ücretleri
  • Kırtasiye, sarf malzemesi giderleri
  • Teknik araç-gereç kiralama giderleri
Etkinlik Süresi:  Düzenlenecek etkinliğin süresi maksimum üç (3) gündür.
Son Başvuru Tarihi: 1 Temmuz 2022 saat 17:30
Çağrı hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız.
Başvuru yapmak için lütfen tıklayınız.