TÜBİTAK 2221 - Konuk veya Akademik İzinli (Sabbatical) Bilim İnsanı Destekleme Programı

13 Mayıs 2022 Cuma

Doktorasını tamamlamış ve yurt dışında doktora derecesi gerektiren bir işte çalışan konuk/akademik izinli bilim insanlarının Türkiye’ye gelmeleri teşvik edilerek; araştırma yapma, laboratuvarda çalışma, ürün geliştirme, konferans/kongre düzenleme, seminer verme, kısmi zamanlı eğitim verme, ortak proje yazma gibi her türlü akademik ve Ar-Ge faaliyetlerini gerçekleştirmesine destek verilmektedir. akademik ve Ar-Ge faaliyetlerini gerçekleştirmesine destek verilmektedir.

Başvuru Koşulları:
  • Başvuruların, konuğu davet eden TÜBİTAK’a karşı sorumlu bilim insanı tarafından yapılması.
  • Konuk bilim insanının en az 7 gün en çok 12 aylık bir süre için davet edilmesi.
  • Akademik izin döneminde gelecek konuk bilim insanlarının en az 3 ay en çok 12 ay için davet edilmesi.
  • Konuk/akademik izinli bilim insanının, araştırma yapacağı üniversite, kamu kurum ve kuruluşu tarafından davet edilmiş olması.
  • Konuk/akademik bilim insanının program kapsamında başvuru dönemi ilk günü itibariyle son 3 yıl içerisinde toplamda 12 aydan fazla desteklenmemiş olması.
  • Program kapsamında destek almış bilim insanları aynı kişiyi yıl içerisinde davet süresi toplamda 12 ayı aşmamak üzere en çok 2 kez davet edebilmesi.
  • Davet edilecek konuk/akademik izinli bilim insanının programa başvuru günü itibari ile yurtdışında doktora derecesi ile ilgili bir işte çalışıyor olması.
  • Doktorasını tamamlamış ve yurt dışında doktora derecesi gerektiren bir işte çalışan konuk/akademik izinli bilim insanının başvuru tarihi itibariyle en az 4 yıl süre ile bir üniversite, araştırma merkezi veya özel sektörde çalışıyor olması.
Destek Miktarı:
  • Konuk Bilim İnsanlarına; 15.000 TL/ay
  • Akademik İzinli (Sabbatical) Bilim İnsanlarına; 18.000 TL/ay
Destek Kapsamı:
  • Türkiye’ye tek seferlik geliş ve dönüş yol giderleri.
  • Türkiye’de kalacakları sürelere göre günlük/aylık yaşam gideri katkısı.
  • 3-12 ay arası desteklenen bilim insanları için sağlık sigortası giderleri.
Son Başvuru Tarihi: 31.05.2022

Programa ikişer ayda bir olmak üzere toplam 6 dönem halinde başvuru alınmakta olup öngörülen başvuru ve sonuç açıklama tarihleri için lütfen tıklayınız.

İlgili programın çağrı duyurusuna ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Başvuru yapmak için lütfen tıklayınız.