ICT-AGRI-FOOD 2022 yılı Çağrısı Ön Duyurusu

18 Mart 2022 Cuma

TÜBİTAK’ın ortak olarak yer aldığı ICT-AGRI-FOOD (ICT-enabled agri-food systems) ERA-NET Cofund projesi kapsamında 2022 yılı Nisan ayında 3. çağrının açılması planlanmaktadır.
İlgili çağrı kapsamında, Avrupa tarım-gıda sistemlerinin sürdürülebilir, esnek, adil ve şeffaf sistemlere dönüşümü amacıyla dijital çözümlerin geliştirilmesini hedef alan çok uluslu, çok disiplinli araştırma ve yenilik projeleri desteklenecektir. Araştırma konsorsiyumları, en az 3 ortaktan oluşmalıdır.
Tematik Alanlar:
  • Gıda-değer zinciri boyunca çiftçiler, tüketiciler ve diğer paydaşlar için daha şeffaf, birbiri ile bağlantılı dijital teknolojilerden yararlanan tarımsal gıda sistemleri.
  • Tarımsal gıda sistemlerinde BİT teknolojilerinin benimsenmesinin önündeki engellerin belirlenmesi, ele alınması ve kaldırılması.
  • Sürdürülebilir ve esnek tarımsal gıda yönetimi uygulamalarını desteklemek için veriye dayalı ödül ve teşvik sistemlerinin geliştirilmesi ve etki tahmini.
Kimler Başvuru Yapabilir?
  • Üniversiteler
  • Diğer yükseköğretim kurumları
  • Kamu araştırma kurumları
  • Kar amacı gütmeyen özel kuruluşlar ve şirketler
Başvuru Tarihi: Nisan, 2022
Son Başvuru Tarihi: Ağustos, 2022
Çağrı hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen buraya tıklayınız.
Uluslararası ön duyuru metni için lütfen buraya tıklayınız.