Belmont Forum- Hızlı Küresel Değişim Çağında İnsan Göçüne ve Hareketliliğine Yönelik Bütünleşik Yaklaşımlar Çağrısı Açıldı

06 Mayıs 2022 Cuma

Küresel değişim, göç ve mobilite konularına yönelik veri üretimi, kamu politikaları ve uygulamaları için bütünleşik yaklaşımların geliştirilmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda sunulacak proje önerilerinin; çevre ve iklim değişikliği, demografik değişimler ve tüketim kalıpları gibi küresel değişim süreçleriyle ilgili göç belirleyicilerini aydınlatmaya odaklanması beklenmektedir.
Başvuru Koşulları:
  • Söz konusu çağrı kapsamında proje sunacak uluslararası konsorsiyumların en az 3 farklı çağrı ortağı ülkedeki kurum ya da kuruluşlardan oluşmalıdır.
  • Proje önerilerinin belirtilen alanlardan en az ikisini kapsamalıdır.
Çağrı Ortağı Ülkeler:  Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, Avusturya, Brezilya, Fransa, Güney Afrika, İsveç, Norveç, Trinidad ve Tobago ile Inter-Amerikan Küresel Değişim Araştırmaları Enstitüsü (IAI) ve İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (SIDA) tarafından desteklenen Latin Amerika ve Afrika ülkeleri
Kimler Başvuru Yapabilir?
  • Yükseköğretim Kanunu kapsamında yer alan yükseköğretim kurumları,
  • Eğitim ve araştırma hastaneleri,
  • Kamu kurum ve kuruluşları,
  • Sektör ve büyüklüğüne bakılmaksızın firma düzeyinde katma değer yaratan ve ticaret sicil belgesi olan Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri (Özel Kuruluşlar)
Proje Süresi: En fazla 36 ay (3 yıl)
Proje Bütçesi:
  • Proje başına maksimum 1.000.000 TL (Kurum Hissesi ve Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) hariç)
  • Üniversite için; maksimum 720.000 TL
Destek Oranı:
  • Yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ve kamu kurum ve kuruluşları kabul edilen bütçeleri üzerinden %100 destek oranı ile desteklenecektir.
Destek Kapsamı:
Üniversite için;
  • Alet, makine, teçhizat, yazılım ve yayın alım giderleri,
  • Malzeme ve sarf malzemesi alım giderleri,
  • Danışmanlık ve hizmet alım giderleri,
  • Proje kapsamında kullanılan cihazların bakım onarım giderleri,
  • Yurt içi ve yurt dışı seyahat giderleri,
  • Posta ve nakliye giderleri,
  • Yardımcı personel giderleri,
  • Bursiyer giderleri,
  • Proje teşvik ikramiyesi,
  • Kurum hissesi,
  • Proje ile doğrudan veya dolaylı ilgili olan diğer giderler.
Son Başvuru Tarihi:    29.07.2022 saat 20:00 (Uluslararası proje önerilerinin sunulması için)
                                       03.08.2022 saat 17:30 (Ulusal ön başvuruların onaylanması için)
                                       08.08.2022 saat 17:30 (Ulusal ön başvurunun elektronik olarak imzalanması için)

Çağrı kapsamında ortak arayan araştırmacılarımızın, Migration Hub adlı platforma uluslararası çağrı sayfasında yer alan niyet beyanını doldurarak kayıt olmaları mümkündür. Çağrı sonuna kadar açık olacak platform, çağrıya katılım sağlayan ülkelerdeki kurum ve kuruluşlar ile doğrudan bağlantı kurma imkânı sağlamakta olup bu amaçla bir dizi çalıştay ve ağ oluşturma etkinliği düzenlenecektir.

Ulusal başvuru sayfasına ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Uluslararası çağrı sayfasına ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Uluslararası başvuru sayfasına ulaşmak için lütfen tıklayınız.