2568 TÜBİTAK-Çin Bilimler Akademisi (CAS) İkili İşbirliği Programı 2022 Yılı Proje Çağrısı

29 Mart 2022 Salı

Türkiye ile Çin arasında bilim, teknoloji ve yenilik alanlarında iş birliğinin geliştirilmesini desteklemek amacıyla oluşturulan 2568-TÜBİTAK-CAS (Çin Bilimler Akademisi) İkili İşbirliği Programı çağrısı başvuruya açıldı. Söz konusu çağrı ile iki ülke arasında bilim, teknoloji ve yenilik alanında sürdürülebilir ortaklıkların kurulması hedeflenmektedir.

Başvuru Koşulları:
  • Ortak araştırma projesi önermek isteyen Türkiye'deki bilim insanlarının, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri Çin’deki araştırmacı(lar) ile "proje ortağı" olarak anlaşmaları gerekmektedir.
  • Tek taraflı proje başvuruları kabul edilmemektedir.
  • Sadece tematik alan kapsamında yer alan araştırma konuları ile ilgili projeler desteklenecektir.
Tematik Alanlar:
  • Havacılık ve Uzay Bilimleri
  • Nanoteknoloji
Kimler Başvuru Yapabilir?
  • Üniversiteler*
  • Kamu kurum veya kuruluşları
  • Araştırma kurumları
  • Eğitim ve araştırma hastaneleri
  • Türk sanayi/özel sektörü**
(*Araştırmacı, akademiden ise doktora derecesine sahip olmalıdır. )
(**Kamu/özel sektörden ise lisans derecesine sahip olmalıdır. Araştırmacı özel sektörden ise en az 6 aydır tam zamanlı olarak bu sektörde çalışıyor olmalıdır.)

Proje Süresi:  Maksimum 3 yıl (36 ay)

Proje Bütçesi:  Türkiye:  Maksimum 1.000.000 TL (PTI ve Kurum hissesi hariç)
                           Çin: Maksimum 900.000 RMB

Destek Oranı:
Kabul edilen bütçe üzerinden % 100 destek oranı ile desteklenecektir.

Son Başvuru Tarihi:  27.05.2022 (Proje önerisinin sunulması için)
                                     03.06.2022 (E-imza için)

Çağrı hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Proje başvuruları TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı (UİDB) üzerinden yapılmaktadır. Başvuru sistemine erişim sağlamak için lütfen tıklayınız.

Sorularınız için Giresun Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (GRÜ-TTO) ile iletişim kurabilirsiniz.
GRÜ-TTO Ekibi