2530 TÜBİTAK-Moldova Araştırma ve Geliştirme Ajansı (NARD) İkili İşbirliği Programı 2022 Yılı Ortak Proje Çağrısı

05 Mayıs 2022 Perşembe

TÜBİTAK ile Moldova Araştırma ve Geliştirme Ajansı (NARD) arasında imzalanmış olan “Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Protokolü” çerçevesinde 2022 yılı ikili işbirliği çağrısı açılmıştır.
Çağrının Amacı:
  • Araştırma kuruluşları, üniversiteler ve araştırma enstitüleri arasında uluslararası işbirliğini teşvik etmek.
  • Yeni araştırma ortamlarına, tesislere, bilgi ve uzmanlığa erişimi kolaylaştırmak.
  • Sürdürülebilir kalkınmayı dikkate alarak araştırma kalitesini artırmak ve araştırma ve yeniliğin ekonomik ve toplumsal faydalara dönüştürülmesini sağlamak.
Başvuru Koşulları:
  • Türkiye'deki araştırmacıların, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri Moldova’daki araştırmacılar ile "proje ortağı" olarak anlaşmaları gerekmektedir.
  • Tek taraflı proje başvuruları kabul edilmemektedir.
Tematik Alanlar:
  • Mühendislik ve Teknoloji
  • Tıp ve Sağlık Bilimleri
  • Tarım
  • Küresel Krizlerle ilgili Sosyal Bilimler Araştırmaları
  • Çevre (Toprak, Su, İklim)
Kimler Başvuru Yapabilir?
  • Yükseköğretim Kanunu kapsamında yer alan yükseköğretim kurumları,
  • Eğitim ve araştırma hastaneleri,
  • Kamu kurum ve kuruluşları,
  • Sektör ve büyüklüğüne bakılmaksızın firma düzeyinde katma değer yaratan ve ticaret sicil belgesi olan Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri (Özel Kuruluşlar)
Proje Süresi: Maksimum 2 yıl (24 ay)

Proje Bütçesi: Maksimum 720.000 TL (Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ ) hariç)

Destek Oranı: Kabul edilen bütçeleri üzerinden %100 destek oranı ile desteklenecektir.

Destek Kapsamı:
  • Yurtdışı seyahat
  • Araştırma
Son Başvuru Tarihi: 01.07.2022, 17:30 (Proje önerisinin sunulması için)
                                    08.07.2022, 17:30 (E-imza için)

Çağrı hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Başvuru yapmak için lütfen tıklayınız.